Blog

Jaká je nejlepší čistička odpadních vod na trhu
Čistička odpadních vod: Srovnání, recenze a ceny [2024]

Čistička odpadních vod vám umožní bydlet v místech, kde není kanalizace, zároveň vám dopřeje komfort, který u bydlení hledáte. Jak vybrat správnou čističku odpadních vod, a které jsou ty nejlepší? V tomto článku se podíváme na 6 nejoblíbenějších čističek odpadních vod našich klientů a nahlídneme pod pokličku největším výrobcům čističek odpadních vod. 

novinky-cov-2024.png
3 novinky v roce 2024 pro čistírny odpadních vod

Rok 2024 je tady a s ním i nová sezóna pro domovní čistírny odpadních vod. Po několika letech jde o rok, kdy se toho mění hodně a po tradičním bilancování stojí za to, se podívat i do budoucna.

cena-vody-2024-(1).png
Cena vody (vodné a stočné) v roce 2024

V roce 2024 se v České republice očekává výrazné zdražení vodného a stočného. Tento trend je důsledkem řady faktorů, včetně investic do infrastruktury, zvyšování nákladů na úpravu vody a celkového ekonomického vývoje v zemi. Jaká tedy bude cena za vodné a stočné v tomto roce?

jak-vybrat-prislusenstvi-k-domovni-cov.png
Tipy, jak správně vybrat příslušenství pro čistírnu odpadních vod

Nákup samotné čistírny odpadních vod může být náročný sám o sobě. K tomu, ale musíme ještě připočítat výběr správného příslušenství. Na jaké komponenty byste měli myslet nebo si nechat poradit? Vždy myslete především na 3 věci. Jak vysoký komínek bude potřeba, kam umístíte dmychadlo, potažmo řídící jednotku a zda máte k čističce projekt a povolení.

kopie-navrhu-jak-vybrat-prislusenstvi-k-domovni-cov.png
Jak probíhá nákup ČOV a septiku u Zakra

Nejsme klasický eshop, jsme průvodci výběrem technologie pro čištění odpadních vod. Své klienty neodbíváme. Vždy stojíme o to, abyste si správně vybrali. Nákup u nás probíhá v těchto krocích.

kopie-navrhu-novela-vodniho-zakona-1697637564.png
Odpadní jímka: povolení a legislativa

Řešíte odpadní vody v místech, kde není možná kanalizace či instalace domácí čističky odpadních vod? Pak je odpadní jímka neboli žumpa správným řešením. Jak je to s povolením odpadní jímky? Jaká byrokracie vás čeká a jaké papíry je nutné si připravit. 

kopie-navrhu-kam-vypoustet-septik.png
Nejlepší projektanti domovní ČOV: Celá ČR [2024]

Seznam projektantů domovních čistíren v rámci celé ČR je tady. Domácí čistička odpadních vod je vodním dílem. Z toho titulu je k její stavbě nezbytná projektová dokumentace domovní ČOV, na kterou následně navazuje proces povolení. Proto budete před její koupí potřebovat projektanta. 

vývoz a vyvážení septiku
Vývoz septiku: Cena a jak nevyvážet

Vývoz septiku, stejně jako žump či bezodtokých jímek za poslední roky dramaticky zdražil. Bez vyvážení se však žádný septik neobejde a při zanedbání nebude správně čistit. Jak je to s vývozem septiku a nevyplatí se raději investovat do řešení, kde není nutné vyvážení odpadních vod a kalů? Na celé téma se podíváme v dnešním článku.

Zadaným kritériům neodpovídá žádný článek...

1 / 38