Zemní práce v Plzni: Jak si vybrat dodavatele

kraus@zakra.cz Michal Kraus
09. 06. 2023
zemni-prace-plzen-1686290505.png

Zemní práce jsou úvodní fází mnoha stavebních a inženýrských projektů. Co jsou zemní práce? Kdy je potřebujete a co vám v oblasti zemních prací v Plzni a okolí můžeme nabídnout? Děláme základní zemní práce, ale nabízíme i zemní práce na klíč včetně dokončení stavby, projektu a povolení.

Obsah článku

Co jsou zemní práce?

Pod pojmem zemní práce se skrývá obecně vše, co má co dočinění s manipulací zeminy a půdy. K zemní práci neodmyslitelně patří stroje, jako například bagr, dumper či nákladní vozidlo. 

Zemní práce se vyskytují u naprosté většiny staveb. Od vykopání základů pro rodinný dům, až po realizaci domácí čističky odpadních vod či nádrže na dešťovou vodu. 

Nabízíme zemní práce v Plzni okolí. Umíme veškeré základní typy zemních prací, včetně realizací na klíč. Navíc u nás pořídíte i služby na klíč, od projektu až realizaci.

Typy zemních prací

Existuje několik typů zemních prací, které profesionálové mohou provádět. Naše společnost nabízí v Plzeňském kraji tyto typy zemních prací.

Konzultace zdarmaMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Příprava půdy

Před zahájením jakéhokoliv stavebního projektu je nezbytné připravit terén (tzv. terénní úpravy). To může zahrnovat odstranění vegetace, vyrovnání terénu a či návoz nové zeminy (např. ornice).

Kopání základů

Každý rodinný dům  potřebuje pevné základy. V první fázi stavby domu tak nastupují zemní a výkopové práce. Nemusí však jít vždy jen o domy. Zemní práce užijete i při stavbě menších objektů např.:

Zemní práce pro vodovodní a kanalizační přípojku

Dalším typem zemních prací, které od nás můžete v okolí Plzně objednat je výkop a realizace vodovodní či kanalizační přípojky.

Připravíme celou trasu nové přípojky včetně potrubí. Navíc u nás můžete rovnou objednat projekt kanalizační či vodovodní přípojky a rádi vám zajistíme i povolení

Zemní práce na klíč

Zemní práce nabízíme na všem regionu na klíč. Objednat si u nás můžete např. stavbu domácí čističky odpadních vod, nádrže na dešťovou či plastový sklep.

Zemní práce na klíč znamenají, že se postaráme o vše od projektu až po realizaci a zprovoznění.

Proč si najmout profesionály pro zemní práce?

Zemní práce v okolí Plzně nabízí spousta společností. Doporučujeme se však vždy poohlédnout po profesionálech, co již mají něco za sebou. Primárně by vás měli zajímat tyto parametry. 

Odborné znalosti a zkušenosti

Zemní práce by měly být prováděny odborně a profesionálně. Není nic horšího, než čerstvě vykopaná jáma, do které se přes noc sesune vykopaná zemina. 

Profesionál by měl také znát charakteristiky jednotlivých staveb. Co dělat, když se ve výkopu objeví podzemní voda nebo jak pracovat s jílovým podložím. 

Efektivita a bezpečnost

Efektivita má výrazný vliv na cenu. Bohužel se stále setkáváme s preferencí nejnižší hodinové sazby. To často znamená nejmenší možný bagr, který pak na vašem pozemku stráví více času, než by se dalo s větším bagrem, který má o něco vyšší cenu. 

Šetření času a peněz

Výkop a zemní práce od profesionála vám na konci dne ušetří spoustu starostí i peněž. Běžnou praxí bývá, že ti nejlevnější si často nelámou hlavu, co s vykopanou zeminou nebo navazující terénní úpravu. 

Myslete na to, že výsledkem zemních prací bude kopa zeminy, kterou bude nutné převést či zarovnat s terénem. 

Jak vybrat profesionála pro zemní práce v Plzni a okolí?

Vybrání správného profesionála pro zemní práce je klíčové. Zde jsou některé aspekty, které byste měli vzít v úvahu:

Kontrola referencí a hodnocení

Dobrý způsob, jak začít, je zkontrolovat reference a hodnocení potenciálního dodavatele. To vám může poskytnout náhled na jejich předchozí práci a zjistit, jak byli spokojeni jejich předchozí klienti.

Kontrola certifikací a pojištění

Důležité je také zjistit, zda má váš potenciální dodavatel potřebné certifikace a pojištění. To vám může poskytnout jistotu, že jsou schopni provést práci bezpečně a profesionálně. Naše společnost je pojištěna na každý typ zemní práce v Plzni a okolí, a to až do výše 250 000,-.

Proč si pro zemní práce v Plzeňském kraji vybrat nás

Děláme i projekty

Nejsme jen chlapi od “fochu”. Jsme také projektanti a inženýři. Známe úskalí celé problematiky, jak legislativní tak technické. Se vším vám rádi poradíme.

Stovky projektů za námi 

Máme za sebou desítky a stovky projektů. Nejčastěji realizujeme zemní práce u stavby nové čističky odpadních vod, kanalizační a vodovodní přípojky či nádrže na dešťovou vodu.

Na zemní práce umíme sehnat dotaci

Pokud se zemní práce týkají nové nádrže na dešťovou vodu či akumulační nádrže k domovní čistírně, umíme vám pomoci se získáním nové dotace Dešťovka z programu Nová zelená úsporám.

Nová dotace Dešťovka - NZÚ (září 2023): Jednoduše a přehledně
Související článek Nová dotace Dešťovka - NZÚ (září 2023): Jednoduše a přehledně

Známe produkty, které stavíme

Dlouhodobě sleduje produktový vývoj v oblasti čističek, nádrží a sklepů. Rádi vám poradíme s výběrem té správné technologie.

Top domácí čistička odpadních vod: Recenze a ceny (2024)
Související článek Top domácí čistička odpadních vod: Recenze a ceny (2024)
10 tipů, jak vybrat nádrž na dešťovou vodu
Související článek 10 tipů, jak vybrat nádrž na dešťovou vodu

Neděláme jen zemní práce, umíme to rovnou na klíč

U nás nemusíte řešit nekonečné sub-dodávky. Rovnou to s námi vyřídíte na klíč, od projektu až po realizaci. Od začátku budete mít v ruce položkový rozpočet.

Ukázka zemních prací v Plzni a okolí

Kde všude děláme zemní práce

Zemní práce všeho typu nabízí v těchto lokalitách: Bělá nad Radbuzou, Bezdružice, Blovice, Bor, Černošín, Dobřany, Domažlice, Hartmanice, Holýšov, Horažďovice, Horní Bříza, Horšovský Týn, Hostouň, Hrádek, Janovice nad Úhlavou, Kasejovice, Kašperské Hory, Kaznějov, Kdyně, Kladruby, Klatovy, Kožlany, Kralovice, Manětín, Měčín, Město Touškov, Mirošov, Mýto, Nalžovské Hory, Nepomuk, Nýřany, Nýrsko, Planá, Plánice, Plasy, Plzeň, Poběžovice, Přeštice, Přimda, Rabí, Radnice, Rejštejn, Rokycany, Švihov, Spálené Poříčí, Staňkov, Starý Plzenec, Stod, Strážov, Stříbro, Sušice, Tachov, Třemošná, Úterý, Všeruby, Zbiroh, Železná Ruda

Konzultace zdarmaMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

- 1000

Sleva 1 000 Kč na naše služby

Vyžádejte si konzultaci a získejte slevu 1 000 Kč.

Chci konzultaci zdarma