Projekt vodovodní přípojky: Vše, co potřebujete vědět

kraus@zakra.cz Michal Kraus
03. 07. 2019
Projekt vodovodní přípojky

Napojit svůj rodinný dům, chalupu či chatu na přívod vody je naprosto nezbytné. Bohužel se tento krok neobejde bez úředního povolení, které získáte pouze na základě projektové dokumentace vodovodní přípojky. Jak takový projekt vodovodní přípojky vypadá, kdo ho smí vypracovat a jaká je jeho cena?

Obsah článku

Proč je potřeba projekt vodovodní přípojky

Vodovodní přípojka je podle zákona o vodovodech a kanalizacích považována  za samostatnou stavbu, ke které je zapotřebí územního souhlasu nebo územního rozhodnutí od stavebního úřadu. To ale získáte pouze na základě projektové dokumentace, kterou vypracuje autorizovaný inženýr vodohospodářských staveb.

vodovodní přípojka

Projekt vodovodní přípojky vám v Zakra rádi připravíme a postaráme se také o veškerá nezbytná povolení. Navíc vám nabízíme konzultaci zdarma a nezávislou kalkulaci nákladů. Zařídíme profesionálně zpracovanou dokumentaci a ještě oběhneme úřady, zatímco vy se budete věnovat své práci či rodině.

Potřebuji projektMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Co musí projektant znát, aby mohl vodovodní přípojku nakreslit

Ať už si pro svůj projekt vyberete nás, nebo naše kolegy, budete požádáni o upřesnění vaší konkrétní situaci. Je proto dobré připravit si dopředu následující informace:

  • určení lokality (parcelní čísla, katastrální území)

  • umístění objektu na pozemku (stávající nebo budoucí)

  • zda již proběhla komunikace se správcem vodovodu

  • zda již máte od správce polohu sítě či podmínky napojení

  • pro kolik EO (ekvivalentní osoba = denně vyprodukuje cca 150 litrů vody) bude přípojka navrhována

  • přibližnou představu o trase přípojky a místu napojení objektu

  • přibližnou představu o umístění vodoměrné šachty

Jak vyřešit pozemek bez vody či vodovodu
Související článek Jak vyřešit pozemek bez vody či vodovodu

Jak vypadá projekt vodovodní přípojky: Vzor projektové dokumentace

Zajímá vás, jak vypadá a co obsahuje projektová dokumentace vodovodní přípojky? Projektant musí nejprve zpracovat technickou zprávu, kde přesně popíše lokalitu a její technické parametry. Následně je potřeba vymezit přípojku v dané lokalitě a provést podélné řezy přípojky. Dokumentace vodovodní přípojky tak má v průměru 35 stran.

projekt přípojky vody

Jak dlouho trvá připravit projekt vodovodní přípojky

Za standardní situace vám projekt vodovodní přípojky vypracujeme během 5–10 pracovních dní od zadání vaší poptávky. Výjimky nastávají například v případě, že se váš pozemek nachází v chráněné krajinné oblasti. V tom momentě je nejprve zapotřebí sehnat odborné posudky a teprve na jejich základě se můžeme pustit do tvorby projektové dokumentaci.

Do rukou se vám nakonec dostane projektová dokumentace, která obsahuje veškeré náležitosti pro vyřízení územního souhlasu či povolení. S tou se můžete na úřady obrátit sami, nebo tím pověřit nás. Jednání s úřady se většinou protáhne, proto vám s ním rádi pomůžeme. S hotovým projektem oběháme veškeré potřebné úředníky a seženeme vám povolení ke stavbě vodovodní přípojky.

Kontaktujte násMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Cena projektu vodovodní přípojky

Projekt vodovodní přípojky má v případě naší společnosti fixní cenu, je tedy jedno, kde přípojku budujete a jak je dlouhá. Přípojky běžně kreslíme po celé České republice a jako Plzeňáci se nezalekneme ani Karvinska.

Projekt vodovodní přípojky pro vás vypracujeme za 11 990,- (s DPH). Jedná se o konečnou cenu, v níž jsou zahrnuty i případné opravy a požadavky vznesené úředníky.

Využijte naši konzultaci zdarmaMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Kompletní cena projektu vodovodní přípojky

Služba

Cena (s DPH)

Konzultace

0,-

Projekt vodovodní přípojky

11 990,-

Správní poplatky spojené s povolením

1 000,-

Povolení vodovodní přípojky

9 990,-

Zaslání projektové dokumentace vodovodní přípojky

0,-

Jak dlouho dopředu před stavbou přípojky je dobré mít projekt

Zatímco samotné zhotovení projektové dokumentace trvá maximálně 14 dní (za předpokladu, že jde o standardní situaci), následné jednání s úřady – konkrétně stavební řízení – je o poznání delší a může trvat až 90 dní. Raději se proto obrňte trpělivostí, nebo si na obíhání úřadů najměte nás a ušetřený čas věnujte svým koníčkům.

Co dělat, když se nelze připojit na vodovod?

Pokud ve vaší obci není možnost připojit se k vodovodu, ještě to neznamená, že jste se ocitli bez vody. Alternativou je domácí studna. Jelikož se jedná o vodní dílo, i k její realizaci budete potřebovat projekt studny.

Vrtání studny: Jak se dělá vrtaná studna od A do Z
Související článek Vrtání studny: Jak se dělá vrtaná studna od A do Z

Konzultace zdarmaMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Projekt vodovodu v obci

Vodovod lze charakterizovat jako páteřní systém všech vyspělých obcí. Jde o síť potrubí skrze, ke které se napojuje vaše domácnost pomocí přípojky na vodu. Pokud potřebujete ve vaší obci projekt vodovodu nebo potřebujete vybudovat prodloužení vodovodního řadu, i s tím vám moc rádi pomůžeme.

Jak na prodloužení vodovodu a vodovodního řadu
Související článek Jak na prodloužení vodovodu a vodovodního řadu

Kontaktujte násMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Shrnutí

Se vším všudy vás projekt vodovodní přípojky přijde na cenu 11 990,- včetně DPH. Je nám jasné, že primárně vás nezajímá projekt, ale připojení vody. Počítejte proto s tím, že do země se nekopne dříve než za 3 měsíce od poptávky projektu.

Abychom vám napojení vašeho rodinného domu nebo rekreačního zařízení na vodu co nejvíce usnadnili, vypracujeme pro vás projekt, se kterým následně oběhneme veškeré dotčené úřední orgány. Celý proces tak úspěšně dotáhneme až do situaci, kdy k vám na pozemek mohou přijet stavebníci.  

Kontaktujte násMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Mohlo by vás také zajímat:

- 1000

Sleva 1 000 Kč na naše služby

Vyžádejte si konzultaci a získejte slevu 1 000 Kč.

Chci konzultaci zdarma