Domovní čistírny Envipur: Přehled a představení modelu Biocleaner

kraus@zakra.cz Michal Kraus
22. 06. 2023
domovni-cistirny-biocleaner-od-znacky-envipur.png

Společnost ENVI-PUR vyrábí domácí čističky již více než 25 let. Na trhu je společnost známá pro domácí čističky s označením BioCleaner, které se hodí k rodinným domům i na chaty a chalupy. Kromě domovních čistíren nabízí ENVI-PUR i větší obecní čistírny a další příslušenství spojené s čištěním odpadních vod. Níže v článku si ukážeme, jakou ČOV řady BioCleaner vybrat a také kolik stojí.

Obsah článku

Modelá řada BioCleaner od ENVI-PUR

Domácí čističky odpadních vod BioCleaner se nabízejí ve 4 variantách. Jejich základní cena začíná na 39 610,- bez DPH pro 2 až 6 osob.

Společnost ENVI-PUR za 25 let historie a zkušeností připravila 4 modelové řady domovních čistíren pod označením BioCleaner. Ty jsou nabízeny od 2 do 30 osob a vybere si skutečně každý. 

Domovní ČOV BioCleaner se nabízí v těchto variantách:

  • Basic

  • Optima

  • Comfort

  • Exclusive

Nezávazné naceněníMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

BC Basic: Úplný základ pro nenáročné uživatele

Biocleaner Basic - základ pro rodinné domy

Základní varianta čističky BioCleaner je forma Basic. Ta zaujme především cenou. Není vybavena řídící jednotkou, kterou byste mohli měnit režimy a intenzitu čištění (pouze analogovým časovačem, které řídí chod dmychadla). Jde o ideální variantu do míst, kde je v budoucnu plánována kanalizace.

K rodinnému bydlení, kde má čistička sloužit desítky let raději doporučujeme raději variantu Optima či Comfort, která vám zajistí vyšší komfort a méně starostí s čističkou.

BC Optima: Optimální varianta za rozumnou cenu

Druhá varianta čističky BioCleaner Optima je nejčastěji vybíranou mezi našimi klienti. Na rozdíl od varianty Basic je již vybavena řídící jednotkou s 10 režimy. Tato čistička se hodí, jak k rodinným domům, tak na chaty a chalupy

BC Comfort: Skutečně chytrá čistička

Pokud hledáte maximální komfort pro rodinný dům či chatu a chcete poslední výdobytek doby, pak hledáte variantu Comfort. Ta oproti BC Optima nabídne programovatelnou řídící jednotkou.

U té lze nastavit primární a sekundární režim. V noci vám tak může například běžet jiný režim, než během dne. Výjimkou nejsou ani režimy prázdninové či víkendové. 

BC Exclusive: Špílmachr v nabídce

Hledáte komfort na úrovni 5 hvězdičkového hotelu? Pak potřebujete variantu Exclusive. Ta má kromě výbavy varianty Comfort navíc integrovaný terciální filtr, zařízení na srážení fosforu a možnost připojení na GSM modul.

Jde o čističku, která splňuje nejpřísnější podmínky dotace na decentrální čištění odpadních vod

Cena čističek BioCleaner

Cena čističek BioCleaner začíná na 39 610,- bez DPH ve variantě Basic.

Počet osob

Typ ČOV

Basic

Optima

Comfort

2 až 4

BC 4

39 610,00 Kč

44 450,00 Kč

70 940,00 Kč

3 až 6

BC 6

46 540,00 Kč

52 645,00 Kč

76 780,00 Kč

5 až 10

BC 10

101 620,00 Kč

Jak funguje čistička BioCleaner

Čističky BioCleaner fungují na principu mechanicko-biologického čištění odpadních vod.

První fáze předčištění a denitrifikace

Voda se se gravitačně dostává do oblasti denitrifikace skrze koš určený pro odchyt hrubých nečistot, kde probíhá primární mechanické čištění. Tato fáze zachycuje materiály jako mokré ubrousky, hygienické potřeby a jiné nežádoucí prvky, které se do čistírny odpadních vod nedoporučují. 

Koš je důležité pravidelně kontrolovat a v případě zaplnění vyprázdnit do připraveného plastového obalu, následně uložit do komunálního odpadu. Ventilace koše pomáhá k rozpadu biodegradabilních materiálů. Oblast denitrifikace představuje vstupní část čistírny, kde se bez přítomnosti kyslíku biologicky odbourává dusík a organické znečištění pomocí mikroorganismů.

Provzdušnění a aerobní procesy

Prostřednictvím otvoru v přepážce odpadní voda proudí z oblasti denitrifikace do sekce nitrifikace, kde je pomocí jemno-bublinových aerátorů udržována vysoká koncentrace kyslíku. Tady probíhá biologické odbourávání organických znečišťujících látek a oxidace amoniakálního dusíku s pomocí aktivovaných mikroorganismů.

Oblast dosazování

Směs čisté vody a aktivovaného kalu následně proudí z nitrifikační sekce do dosazovací nádrže, kde dochází k usazování kalu a oddělení vyčištěné vody. K návratu kalu zpět do sekce denitrifikace dochází pomocí mamutího čerpadla.

Odtok čisté vody z čističky

Čistá voda se pak dostává do výtokového žlabu. Čistírna může mít na výstupu instalován dodatečný mechanický filtr a UV lampu. Ultrafialové světlo zajišťuje hygienickou bezpečnost vyčištěné vody.

Služby Zakra k domovní čistírnám ENVI-PUR

K domovní čistírnám značky ENVI-PUR nabízíme veškerý servis a služby, které od dodavatele domovních čistíren hledáte.

Projekt čističky BioCleaner

Pro všechny typy čistíren BioCleaner vám rádi připravíme projektovou dokumentaci. Projektant vám poradí, jaký typ BioCleaneru vybrat, aby čistička splnila všechna vaše očekávání.

Povolení domovní čistírny

K domovním čistírnám ENVI-PUR umíme vyřídit povolení. Domovní ČOV BioCleaner splňují nejpřísnější kritéria a dají se povolit i tzv. ohláškou.

Dodání čistírny včetně zprovoznění

Rádi vám čistírnu doručíme až domů a přijedeme ji zprovoznit. Součástí nabídky je vždy konkrétní nacenění včetně příslušenství. 

Objednávku čistírny doporučujeme nechávat na odbornících. Často se totiž stane, že si klient zapomene objednat např. komínek, který je nezbytný k nastavení výšek nátoku.

Realizaci na klíč

Samozřejmostí je i realizace čistírny na klíč. To znamená od přípravy projektu až po veškeré stavební úpravy na pozemku. Tuto službu vždy naceňujeme individuálně. 

Historie společnosti a původ značky ENVI-PUR

Založení a rok 1997:

Cesta značky ENVI-PUR se začala psát na počátku devadesátých let, kdy se budoucí zakladatelé společnosti pustili do obchodu s domácími čističkami odpadních vod. Získali si zkušenosti a know-how, které v roce 1997 zúročili vytvořením vlastní firmy ENVI-PUR, s.r.o.

Cílem bylo vybudovat silnou společnost se schopností nabízet komplexní služby v oblasti čištění a úpravy vody, s otevřeným pohledem na nové technologie a rychlou adaptabilitou na požadavky domácí i evropské legislativy. 

Rozvoj do roku 2003:

V následujících letech se firma intenzivně rozvíjela. Stále více zdůrazňovala význam výzkumu a vývoje a udržovala krok s nejnovějšími trendy v oblasti čištění a úpravy vody. ENVI-PUR se nespokojil jen s domácím trhem, ale začal expandovat také za hranice, což vedlo k úspěšným projektům v zahraničí.

Od 2003 po dnešek:

Zlomovým rokem byl rok 2003, kdy firma Envipur odkoupila společnost Jitona-Vzduchotechnika s.r.o. Tímto krokem firma rozšířila svoji činnost o výrobu, dodávky a montáž vzduchotechnických zařízení, navázala na téměř dvacetiletou tradici a zkušenosti Jitony v tomto oboru. Dnes se výrobní činnost soustředí na dodávky vzduchotechnických investičních celků na klíč, projekční činnost, výrobu potrubí a prvků vzduchotechniky, zámečnické a kovoobráběčské práce a ostření obráběcích nástrojů.

Závěr

Koupí domácí čističky od značky ENVI-PUR rozhodně neuděláte chybu. Jde o čističky s jasnou historií, které se na trhu objevují již více než čtvrt století.

U čističky BioCleaner je klíčové vybrat správný typ. Standardně nedoporučujeme variantu Basic. Vždy raději volíme jednu z variant s řídící jednotkou - Optima nebo Comfort.

Konzultace zdarmaMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

- 1000

Sleva 1 000 Kč na naše služby

Vyžádejte si konzultaci a získejte slevu 1 000 Kč.

Chci konzultaci zdarma