Jaká je cena projektu domovní ČOV?

kraus@zakra.cz Michal Kraus
17. 06. 2019
cena projektu čov a čistírny

Máte vybranou domovní čističku odpadních vod a nyní přišel čas sehnat si projektanta, který vám vypracuje projektovou dokumentaci. Kolik za ni ale zaplatíte a jak vlastně vypadá? Prozradíme vám, jaká je cena projektu domovní ČOV, pokud si ji objednáte od naši projekční kanceláře Zakra.

Obsah článku

Potřebujete k domovní ČOV projekt?

Ano, potřebujete. Domovní čistírna odpadních vod je dle zákona považována za vodní dílo, ke kterému je nutné doložit projektovou dokumentaci od autorizovaného inženýra vodohospodářských staveb, jakým je například Zakra.

Co je projekt domovní ČOV

Projekt domácí čističky odpadních vod je odborně zpracovaná dokumentace, na jejímž základě získáte povolení se stavbou ČOV od stavebního a vodohospodářského úřadu.

Za každých okolností musí projekt domovní ČOV obsahovat zákonem dané informace. Součástí projektové dokumentace k domácí čistírně odpadních vod jsou proto tyto části:

  • Průvodní zpráva

  • Souhrnná technická zpráva

  • Situační výkresy

  • Dokumentace objektů a technických a technologický zařízení

  • Specifikace domácí ČOV

  • Hydrogeologický posudek (pokud je potřeba)

Ukázka projektu domácí čističky odpadních vodJak připravuje projekt domácí čističky odpadních vod Zakra

Nechceme být jedni z mnoha projektantů, chceme být těmi nejlepšími. Proto se držíme těchto pravidel:

Jsme rychlí

Na naše projekty domácích čistíren odpadních vod nebudete čekat déle než 3 týdny od získání všech podkladů. Dáváme si záležet, abyste termín dokončení projektu ČOV vždy znali dopředu a mohli s ním počítat.

Jsme digitální

To neznamená, že máme emailové adresy, ale že skutečně chceme doručit skvělý klientský zážitek. Pro získání většiny podkladů využíváme digitalizované katastrální mapy, digitální podklady sítí, Google mapy a další nástroje.

Naši práci uchováváme v bezpečí cloudu. Pokud například o svůj projekt domácí čističky odpadních vod přijdete, nic se neděje. U nás je bezpečně uložený. Podívejte, kolika klientům jsme v první polovině roku 2020 udělali radost s projektem domácí čističky odpadních vod.

Vyvinuli jsme vlastní interní aplikaci, která nám pomáhá vyřizovat povolení k domovním čistírnám odpadních vod. Hlídá termíny, urguje nás i úředníky. S námi tak nečekáte na povolení ani o den více, než je nezbytně nutné.

Jsme fér

Cenu našich projektů znáte vždy dopředu a v průběhu naší spolupráce se nijak nemění. Pokud budete potřebovat něco předělat nebo se úředníkovi nebude něco líbit, máte tuto předělávku v ceně.

Cena projektu domovní ČOV

Náš ceník rozlišuje varianty projektů tak, aby každý hned věděl, kolik ho bude stát námi vypracovaný projekt domácí čističky odpadních vod ČOV.

Cena projektu domácí čistírny odpadních vod (ČOV) je 11 990,- s DPH. Cena zahrnuje veškeré případné úpravy v projektu a platí se až po dokončení projektu čističky a Vašem odsouhlasení.

Potřebuji projekt ČOVMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Položka

Cena (s DPH)

Kompletní projektová dokumentace

11 990,-

Vyřízení povolení k domovní ČOV

9 990,-

Hydrogeologický posudek

5 000 až 15 000,-

V případě realizace domácí čističky odpadních vod na klíč vám rádi připravíme projekt za 7 990,-.

Co kromě projektu budete potřebovat?

Cena projektu domovní ČOV tvoří pouze zlomek nákladů spojených s pořízením a realizací čističky. Zapomenout nesmíte také na hydrogeologický posudek a povolení čističky – obojí samozřejmě také něco stojí. Pojďme se podívat, kolik zaplatíte za tyto další položky.

Hydrogeologický posudek

Pokud chcete vyčištěnou vodu dále využívat nebo odpad řešit vsakováním do podzemních vod, neobejdete se bez hydrogeologického posudku. Důležitý je také proto, že bez něj nelze projekt domovní ČOV vypracovat. Ale nebojte – rádi vám pomůžeme najít spolehlivého hydrogeologa, který pro vás posudek vypracuje. A jaká je cena hydrogeologického posudku? Zpravidla se pohybuje v rozmezí od 6 –17 000 Kč.

Jaká je cena hydrogeologického posudkuPovolení domovní ČOV

Bez úředně schváleného povolení domovní čistírnu na svém pozemku nepostavíte. My vám ale jednání s úřady zjednodušíme – nejen, že naše projektová dokumentace splňuje všechna potřebná kritéria, navíc za vás úřady rádi oběháme a získáme povolení. Dokážeme si poradit jak s ohlášením, tak s řízením před správním orgánem. Pokud se tedy nechystáte příští týdny trávit na úřadech, obraťte se na nás a my se o povolení domovní ČOV postaráme.

Varianta

Cena s DPH

Další náklady k projektu

Inženýring ke všem typům projektů domovní ČOV

9 990,-

správní poplatky

U projektů domácích čističek odpadních vod (ČOV) platí, stejně jako ve všech oborech, že cena by neměla být vždy rozhodující. Pokud chcete sehnat projekt, u kterého se nemusíte bát, že vám ho úřady zatrhnou nebo vám budou dělat problémy, ozvěte se nám.

Potřebuji projekt ČOVMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

FAQs k projektům domácích čističek odpadních vod (ČOV)

Kdy za projekt domácí čističky odpadních vod zaplatím?

Za projekt domovní čistírny platíte až po dokončení našich prací. Projekt čistírny vám zašleme do e-mailu k odsouhlasení. Pokud je vše v pořádku, pošleme vám fakturu a 4 vytištěné dokumentace čistírny odpadních vod.

Co když bude potřeba projekt předělat – budu pak ještě něco platit?

Nikoliv, cenu všech předělávek máte již v základní ceně.

Mohu si rozdělit cenu za projekt ČOV a povolení?

Ano, samozřejmě. Nejprve zaplatíte projekt domácí čistírny a po získání povolení k čistírně i povolení.

Pomůžete mi vybrat domácí čističku odpadních vod?

Ano – pro naše klienty jsme připravili nezávislé srovnání domácích čistíren odpadních vod. A samozřejmě vám rádi poradíme i osobě nebo po e-mailu či telefonicky.

Také jsme pro vás sepsali jsem obsáhlý článek, který vám poradí jak vybrat domácí čističku odpadních vod, a připravili jsme také video návod:

- 1000

Sleva 1 000 Kč na naše služby

Vyžádejte si konzultaci a získejte slevu 1 000 Kč.

Chci konzultaci zdarma