Jaká je nejlevnější čistírna odpadních vod na trhu?

kraus@zakra.cz Michal Kraus
01. 09. 2022
Čistírna AT6 Plus

Chcete vědět, jaká je nejlevnější čistírna odpadních vod (ČOV)? Vybíráte domácí čističku odpadních vod a vaším hlavním kritériem je cena? Připravili jsme pro vás srovnání cen výrobců čistíren a také informace, na co dát pozor při výběru domácí čističky.

Obsah článku

Nejlevnější čistírna odpadních vod není vždy nejlepší

Znáte rčení : “Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat nejlevnější věci”? Tak trochu platí i pro domovní čistírny odpadních vod. Logicky v dnešní době nechce nikdo přeplatit za výrobek, který dodá stejnou službu, jako levnější kus. Vzhledem k tomu, že ale i tak, jde o investici v řádu nižších desítek tisíc, v případě instalace svépomoci, případně vyšších desítek při realizaci na klíč, je dobré myslet i na více aspektů, než jen cenu, a to:

  1. Servis čistírny

  2. Cena za dopravu

  3. Délka záruky

  4. Dostupnost náhradních dílů

  5. Recenze a zkušenosti ostatních

  6. Příslušenství v ceně čistírny

  7. Náklady na provoz

Chci nejlevnější ČOVMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Kdo čistírnu opraví, když nebude fungovat podle představ?

Provoz čistírny sice není raketovou vědou, avšak ne vždy jde vše jako po másle. Čistírna nečistí správně nebo zapáchá? Pak budete jistě potřebovat technika, který danému výrobku rozumí a umí ho opravit.

Výjezd technika přes celou Českou republiku může přijít zbytečně draho, proto je dobré hledat výrobce v okolí bydliště nebo výrobce s širokou sítí techniků. Obdobně může být problém v nedostatku techniků. Přeci jen menší výrobci jich nemají tolik, jako ti větší a renomovanější.

Proto doporučujeme našim klientům výrobky společnosti ASIO či ABPlast.

Cena za dopravu čistírny může překvapit

V tomto případě platí, že lokalita výrobny je klíčová. Nejlevnější čistírna může podražit i o několik tisíc korun, pokud pojede z Ostravy do Aše. Nezapomínejme, že čistírna je vysoká cca. 2 metry a váží často přes 100 kg. Nejde tedy o klasický poštovní balíček. Chtějte vždy dopředu znát cenu dopravy.

Doprava nejlevnější čistírny odpadních vod může stát tisíce

Jak dlouho je nejlevnější čistírna v záruce

Standardně se na čistírnu a její příslušenství poskytuje 2letá záruka, avšak na trhu se setkáte s výrobci, kteří poskytují delší záruku (často až 10 let), a to je výhoda, za kterou už se může vyplatit připlatit pár korun navíc.

Dostupnost náhradních dílů u nejlevnější čistírny

Víme, že tento aspekt se těžko ověřuje při koupi. Člověk neví, co bude jednou potřebovat a zda to bude mít výrobce na skladě. Nápovědu a přístup výrobce poskytne rychlý průzkum dnešní nabídky. To, zda má výrobce na skladě například víko nebo řídící jednotku leccos prozradí.

Recenze a zkušenosti ostatních

Žijeme v době hvězdičkování, online diskusí a recenzí. Pravda, ne vždy pomohou a občas jsou zavádějící. Na trhu není společnost, která by vždy získala 100% hodnocení, ale přeci jen převažující sentiment klientů, může hodně napovědět. Zeptejte se souseda nebo klidně nás.

Jaká je nejlevnější čistírna odpadních vod na trhu?

Chci slevuMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Pozor na příliš lákavou nabídku

Velmi často se setkáváme s extrémně nízkou cenou čistírny. Taková “nejlevnější čistírna odpadních vod” často není kompletní, respektive je potřeba objednat nějakou klíčovou komponentu k jejímu zprovoznění. V tomto ohledu často klientům radíme, jaké příslušenství nezapomenou objednat. Finální cena za domácí čističku se tak často výrazně liší od ceny uvedené na eshopu výrobce.

I nejlevnější čistírna odpadních vod funguje na elektřinu

Proces čištění spoléhá na vzduch, který do čistírny vhání dmychadlo, jež pohání elektřina. Za provoz čistírny určitě nezaplatíte tolik, jako za topení, ale především dnes, kdy ceny elektřiny pádí zběsile vzhůru, se vyplatí ověřit si náklady na provoz.

Jak ušetřit na koupi domovní čistírny odpadních vod

Jak tedy koupit, možná ne zrovna nejlevnější čistírnu odpadních vod, ale za to spolehlivou, bez zbytečného přeplacení? Tady je několik tipů a triků.

  1. Snižte DPH, které za čistírnu platíte

  2. Nevybírejte jen podle ceny, ale i dle účelu

  3. Rozmyslete, zda potřebujete řídící jednotku a GSM modul

  4. Šetřete raději na realizaci, než na samotné čistírně

Jak z drahé čističky udělat levnou

Domovní čistírna lze standardně pořídit za 21% DPH. Pokud ji, ale pořizujete pro své bydlení, případně rovnou s realizací na klíč je DPH na čistírnu 15%. Někteří prodejci nabízejí své čistírny pouze za 21%. V Zakra vám pomůžeme koupit čističku levněji a poradíme vám, jak ušetřit několik tisíc korun.

Nižší DPH u čistírny sníží cenu o tisíce

Účel světí prostředky

Čistírnu kupujeme, aby čistila odpadní vody. Může toho však dokázat ještě více. Například přečištěná odpadní voda lze využít pro zalévání zahrady, což se v době neustále zdražujících energií a cen vody, více než hodí. Typicky platí, že nejlevnější čistírny neumožňují vsak, ale pouze likvidaci do vod povrchových.

Ušetřete s kvalitní čistírnou za zalévání vody

Nejlevnější čistírna bývá bez příslušenství

Účelem článku je poradit, jak ušetřit. Úspora často bývá na úkor komfortu. Totéž platí i u nejlevnější čistírny. Nemusíte ke své čistírně kupovat například řídící jednotku nebo GSM modul, který vám pošle sms v případech, kdy domácí čistička nefunguje ideálně. Ani jedna z těchto komponent však není klíčová pro základní chod čistírny. Nutno podotknout, že toto příslušenství nebývá standardně součástí levných čistíren.

Nechám si poraditMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

Ušetřete na realizaci a za čistírnu raději připlaťte

Největší náklad na pořízení čistírny bývá její samotná realizace. To znamená výkopové práce, betonování a podobně. Zde se dají ušetřit desítky tisíc při realizaci svépomocí. Tuto úsporu doporučujeme investovat do dražší čistírny od renomovaných výrobců. Rozdíl, jak uvidíte níže je v řádu jednotek tisíc, navíc získáte jistotu, že až se cokoliv pokazí, sehnat technika a náhradní díly nebude problém.

Nejlevnější čistírna odpadních vod (ČOV) pro 5 osob

Pro naše srovnání jsme připravili nejlevnější čistírny známých výrobců v České republice, jejichž výrobky si naši klienti často pořizují a máme zkušenost s jejich projektováním. Konkrétně výrobky společnosti ASIO, ABPlast nebo Ekocis jsme schopni zajistit pro naše klienty za nejnižší cenu na trhu a k tomu vám přibalit komplexní servis od projektu a povolení, až po realizaci na klíč.

Koupit levnou čistírnuMinulý měsíc jsme ve vašem okrese v okrese připravili .

V tabulce naleznete aktuálně nejlevnější čističky odpadních vod na trhu.

Výrobce

Čistírna

Základní cena

Kde koupit

Přislušenství v ceně

Spotřeba elektřiny

Využití přečištěné vody

Umíte projekt k čistírně

ASIO

Variocomp 5K

39 900

Zakra shop

Veškeré provozní komponenty

1,44 kWh/den

ANO

Ano

ABPlast

AT6

37 900

Zakra shop

Dmychadlo

0,9 kWh/den

ANO

Ano

Ekocis

EK-S4

32 600

Zakra shop

Veškeré provozní komponenty

0,9 kWh/den

ANO

Ano

VH Tech

VH6 Economy

30 570

VH Tech

Veškeré provozní komponenty

0,6 kWh/den

NE

Ano

Eko natur

EN 4

31 000

Ekonatur

Veškeré provozní komponenty

?

NE

Ano

Topol water

TOPAS S

55 000

Topol water

Veškeré provozní komponenty

1,44 kWh/den

ANO

Ano

Envipur

BC6

44 750

Envi-pur

Veškeré provozní komponenty bez řídící jednotky

0,72 kWh/den

ANO

Ano

- 1000

Sleva 1 000 Kč na naše služby

Vyžádejte si konzultaci a získejte slevu 1 000 Kč.

Chci konzultaci zdarma